Som statistik som släpptes av BitPay via Bloomberg news agency show, förlorar bitcoin sin ledarposition bland kryptokurser som används för betalningsändamål. Det ger plats för eter (ETH) och stablecoin.

För en betydande del av cryptocurrency-marknadsaktörerna är bitcoin enbart ett investeringsobjekt. Om man köper det är det inte att betala för inköp, utan att sälja det efter en tid med mer eller mindre vinst. Det finns dock ingen brist på människor som använder denna cryptocurrency för betalningsändamål.

Antalet butiker och servicepunkter som ger kunderna möjlighet att betala med bitcoin fortsätter att växa. De senaste uppgifterna som publicerats av nyhetsbyrån Bloomberg visar att royal bitcoin gradvis förlorar sin dominerande ställning – Internetanvändare betalar alltmer för inköp med stablecoin och ether.

Bitcoin fortfarande i ledningen

BitPay är en av de mest kända betalningsplattformarna för cryptocurrency-användare. År 2020 var andelen transaktioner som gjordes med bitcoin via tjänsten 92%. År 2021 har detta sjunkit till bara 65%. Bitcoin har fortfarande topplaceringen i rankningen, men nedgången är betydande och kan förskjuta ökningen av andra digitala tillgångar under den kommande tiden.

Stablecoin och ETH

Den andra platsen i rankningen från BitPay togs av ether – den totala andelen transaktioner som gjordes med denna cryptocurrency nådde 15%. Stablecoins kom på tredje plats med 13%. När det gäller de återstående 7% använde Internetanvändare litecoin (LTC), dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIBA) och cryptocurrencies som BitPay inkluderade i sitt 2021-erbjudande.

Den högsta procentuella tillväxten uppnåddes av stablecoins, som används för att göra gränsöverskridande betalningar, till exempel. Intressant nog indikerar tidigare observationer av cryptocurrency-marknaden att intresset för stablecoins ökar inför en nedåtgående trend.

Varför förlorar bitcoin Mark?

Den mest troliga förklaringen till detta är de plötsliga ökningarna i bitcoins värde. Investerare föredrar att lagra BTC i sina plånböcker för att tjäna pengar på det senare snarare än att använda det som betalningsmedel. Data som släppts av BitPay-plattformen visar också att Internetanvändare ofta betalar med bitcoin för lyxvaror som smycken, dyra klockor, dyra bilar eller båtar. Vissa köper till och med guld med BTC.


Read more

Bitcoin Omvandlare (BTC) – konvertering till USD, EUR
Som Bitcoin Börse är den bästa?
Bitcoin Kurs (BTC) – pris och verkligt värde
Bitcoin Utbyte (BTC) service - cryptocurrency utbyte